Cum să ștergi istoricul de vizionare și căutare pe Youtube

Dacă folosești platforma YouTube, iar utilizarea ei este legată de un cont, toate clipurile pe care le-ai vizionat sunt salvate pe acest cont, iar activitatea ta este înregistrată de Google, proprietarul acestei platforme.

Este posibil să ștergi întregul istoric sau doar anumite elemente din listă?

De ce cineva ar dori să șteargă istoricul clipurilor vizionate?

Există cel puțin două motive.

Primul – motive personale. De exemplu, dacă mai multe persoane folosesc contul tău YouTube și nu vrei să știe ce conținut te interesează.

Al doilea – Google colectează informații despre activitate, ceea ce îi permite să știe ce videoclipuri ai vizionat și ce căutări ai făcut.

Aceasta nu numai că ajută la propunerea de conținut similar, ci și la profilarea utilizatorului în scopul afișării de reclame personalizate.

Cum să gestionezi istoricul tău pe YouTube?

Dacă folosești un cont pe YouTube, toate activitățile sunt înregistrate pe profilul tău. Cum le poți verifica? Urmărește acești pași:

  • intră pe site-ul YouTube;
  • conectează-te la contul tău;
  • dă clic pe „Istoric” în partea stângă (pe desktop) sau dă clic pe „Bibliotecă”, apoi „Istoric” (pe smartphone).

Pe computer, vei găsi opțiunea „Șterge întregul istoric de vizionare” în partea dreaptă. Aceasta înseamnă că totul va fi șters.

Pe dispozitivul mobil, vei găsi această opțiune în secțiunea Istoric, făcând clic pe meniu – cele trei puncte din partea de sus dreapta, lângă lupă.

Dacă vrei să ștergi clipuri individuale, va trebui să faci acest lucru manual.

Pe desktop, atinge „X” lângă titlu, iar pe dispozitivul mobil, apasă pe cele trei puncte lângă clip și alege „Șterge din istoricul de vizionare”.

Alte opțiuni pentru istoric

Am explicat deja că există opțiunea de ștergere a întregului istoric de vizionare pe YouTube, dar există și alte două opțiuni. Este bine să le cunoști, niciodată nu știi când pot fi utile. Acestea sunt:

Oprește istoricul de vizionare – activarea acestei opțiuni poate face dificilă găsirea clipurilor vizionate anterior și poate limita afișarea de recomandări pentru conținut nou nu doar pe YouTube, ci și pe alte servicii Google. Nu șterge activitatea anterioară. Când oprești istoricul de vizionare, funcțiile YouTube care folosesc istoricul pentru personalizarea serviciilor vor fi dezactivate;

Gestionează întregul istoric – te duce la contul tău Google, unde poți să vezi întreaga ta activitate, nu doar videoclipurile vizionate, ci și comentariile, evaluările etc.

Spune-ti parerea

      Leave a reply

      12 − seven =

      ggtech
      Logo
      Compare items
      • Total (0)
      Compare
      0