Cele mai bune stickuri wifi wireless 2023

Un stick USB WiFi este un dispozitiv mic si portabil care se conecteaza la un port USB de pe un calculator, laptop sau un alt dispozitiv si permite accesul la o retea Wifi.

Daca este instalat corect, computerul sau dispozitivul va detecta automat stick-ul USB WiFi si va incepe ss caute retele WiFi disponibile dinn apropiere. Dupa ce este conectat la o retea WiFi, vei putea utiliza internetul.

Daca aceasta este ceea ce cauti iata cateva exemple din cele mai bune stickuri wifi wireless:

Top stickuri wifi

Cele mai bune stickuri usb wifi wireless

New item
New item
New item
New item
stick wifi tp link t9uh
TP-Link
vezi oferte
New item
USB 3.0
New item
802.11 a/b/g/n/ac
New item
2.4 + 5 GHz
New item
600 + 1300Mbps
D-link
vezi oferte
New item
USB 3.1
New item
802.11 a/b/g/n/ac/ax
New item
2.4 + 5 GHz
New item
574 + 1200
New item
USB 3.0
New item
802.11 a/b/g/n/ac/ax
New item
2.4 + 5 GHz
New item
1201Mbps

Cele mai importante aspecte ale unui usb stick wifi

 • Viteza: Stick-ul WiFi ar trebui sa ofere o viteza maxima de transfer de date mare, astfel incat sa poti utiliza internetul fara intarzieri sau intreruperi. Un stick USB WiFi care suporta standardul 802.11ac ar trebui sa ofere viteze de transfer mai rapide decat cele care suporta doar standardul 802.11n.
 • Acoperire: Stick-ul USB WiFi ar trebui sa aiba o antena puternica si o capacitate buna de acoperire, astfel incat sa poti beneficia de o conexiune stabila la internet, chiar si in zonele cu semnal mai slab.
 • Compatibilitate: Stick-ul USB WiFi ar trebui sa fie compatibil cu sistemele de operare si dispozitivele tale, astfel încat sa poti utiliza dispozitivul fara probleme. Asigura-te ca stick-ul WiFi pe care il alegi este compatibil cu versiunea de WiFi a routerului tau si cu standardul WiFi suportat de acesta.
 • Securitate: Stick-ul USB WiFi ar trebui sa ofere optiuni de securitate robuste, cum ar fi suportul pentru criptare WPA2, pentru a proteja reteaua ta si datele personale.

Cum alegi

Cum sa iti alegi un stick wifi

Caracteristici stick usb wifi
Cand alegi un stick USB WiFi sunt cateva lucruri importante de luat in considerare, verifica cu atentie caracteristicile in ordinea prezentata mai jos:
Viteza, cel mai important aspect
Verifica viteza maxima de transfer de date oferita de stick-ul USB WiFi. Cu cat viteza este mai mare, cu atat vei beneficia de o conexiune mai rapida la internet. Alege minim 300Mbps.
Standardele wifi
Verifica standardele WiFi suportate de stick-ul USB WiFi. Cele mai comune sunt 802.11n si 802.11ac. Daca router-ul tau sustine standardul mai nou 802.11ac, asigura-te ca stick-ul USB WiFi pe care il alegi suporta acest standard pentru a beneficia de cea mai rapida conexiune posibila.
Antena
In general, stick-urile USB WiFi cu antena externa ofera o acoperire mai buna si o conexiune mai stabila la internet decat cele cu antena interna.
Compatibilitatea
Asigura-te ca stick-ul USB WiFi este compatibil cu sistemul de operare al computerului tau (Windows, Mac, Linux etc.) si cu versiunea de WiFi a routerului tau.
Brandul
Alege un brand de incredere care ofera suport si actualizari pentru produsul lor. Acest lucru te va ajuta sa te asiguri ca stick-ul USB WiFi va fi compatibil si functional cu dispozitivele tale si ca vei primi asistenta in cazul in care intampini probleme.
Designul si portabilitatea
Stick-ul USB WiFi ar trebui sa aiba un design compact si portabil, compact pentru a nu-i simti prezenta si portabil ca sa il poti lua cu tine oriunde ai nevoie de o conexiune wifi.
Bugetul
Stick-urile USB WiFi variaza in pret in functie de specificatii si brand. Stabileste un buget pentru tine si incearca sa alegi un stick USB WiFi care indeplineste toate nevoile tale, fara a te depasi din punct de vedere financiar.

FAQ

Cele mai frecvente intrebari despre usb wireless

Cum se conecteaza un stick USB WiFi la un computer sau alt dispozitiv?

Pentru a conecta un stick USB WiFi la un computer sau alt dispozitiv, trebuie sa il introduci intr-un port USB disponibil. Daca driverii necesari nu sunt deja instalati pe dispozitivul tau, acestia vor fi descarcati si instalati automat atunci cand dispozitivul detecteaza stick-ul WiFi.

Care este raza de acoperire a unui stick USB WiFi?

Raza de acoperire a unui stick USB WiFi poate varia in functie de modelul si puterea antenei sale. In general, raza de acoperire poate fi de pana la 50 de metri intr-un mediu deschis, dar poate fi mai mica in incaperi cu pereti grosi sau alte obstacole care pot interfera cu semnalul.

Cum pot sa verific viteza de transfer de date a unui stick USB WiFi?

Exista mai multe instrumente disponibile online, cum ar fi Speedtest.net, care iti permit sa verifici viteza conexiunii tale la internet. Daca vrei sa verifici viteza de transfer de date a stick-ului USB WiFi, poti utiliza un software de testare a vitezei, cum ar fi LAN Speed Test sau NetStress.

Cum pot sa-mi protejez conexiunea WiFi?

Pentru a-ti proteja conexiunea WiFi, poti utiliza diferite tehnici de securitate, cum ar fi criptarea WPA2 si utilizarea unei parole puternice si unice pentru reteaua ta. Este, de asemenea, recomandat sa dezactivezi functia de broadcast a numelui retelei (SSID) si sa utilizezi un software de securitate pentru a te proteja impotriva atacurilor cibernetice.

Pot utiliza un stick USB WiFi pentru a extinde acoperirea retelei WiFi existente?

Nu, stick-urile USB WiFi nu sunt concepute pentru a extinde acoperirea retelei WiFi existente. Pentru a extinde acoperirea retelei WiFi, poti utiliza un extender WiFi sau un router cu functie de extender.

Cele mai bune stickuri wifi wireless 2023
Cele mai bune stickuri wifi wireless 2023

Tags:

Spune-ti parerea

   Leave a reply

   19 + seventeen =

   ggtech
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0