Cat ai plati pentru blocarea reclamelor pe facebook?

Explorând Posibilitatea Plății pentru Facebook și Instagram în Uniunea Europeană

În lumea digitală în continuă expansiune, reclamele devin adesea spada cu două tăișuri pentru utilizatori. Meta, conglomeratul din spatele Facebook, Instagram și WhatsApp, a luat în considerare o soluție inovatoare: utilizatorii care nu doresc să vadă reclame pot să plătească pentru acest privilegiu. Și nu vorbim despre o plată unică, ci despre o sumă lunară.

Cu planuri ambițioase pentru dezvoltare, Meta se bazează în mare măsură pe veniturile din publicitate. În încercarea lor de a maximiza aceste venituri, au ajuns să irite majoritatea utilizatorilor. Chiar și cu ad-blockerele, reclamele găsesc mereu un mod de a apărea, forțându-i pe utilizatori să le privească. Și dacă nu ești de acord cu asta, plătește. Cel puțin așa pare a crede Meta.

Facebook Va Introduce Plata pentru Varianta Fără Reclame?

Menționăm de la început că aceste informații nu sunt oficiale și au fost publicate în The Wall Street Journal. Potrivit acestora, Meta ar putea propune Uniunii Europene abonamente plătite pentru două dintre serviciile sale – Instagram și Facebook. Tarifele ar ajunge la 14 dolari pe lună pentru Instagram și 17 dolari pe lună pentru Facebook. Este posibil ca acest concept să atragă puțin interes și, mai rău, să conducă la pierderea utilizatorilor pentru ambele platforme.

Meta – Maestru al Autoironiei? De Unde Vine Această Idee?

Această inițiativă poate fi privită ca un răspuns la restricțiile impuse de Uniunea Europeană asupra colectării de informații personale pentru personalizarea reclamelor. Mark Zuckerberg pare să fi găsit o modalitate de a compensa aceste restricții, conștient că publicitatea și acțiunile de marketing reprezintă majoritatea veniturilor conglomeratului său.

Meta vede situația astfel: poți utiliza Facebook și Instagram gratuit, dar trebuie să suporti reclamele sau poți plăti pentru a scăpa de ele. În plus, datele tale personale nu vor fi colectate în scopuri de personalizare.

Utilizatorii mobili ar suporta costuri mai mari, deoarece cumpărarea de aplicații din AppStore sau Google Play Store implică și o taxă de serviciu.

concluzie
Rezultă că planul de a oferi abonamente plătite fără reclame se aplică doar în Uniunea Europeană. Restul lumii nu se confruntă cu restricții atât de severe privind protecția datelor, iar pentru ei, nimic nu se schimbă.
Cu toate acestea, rămânem în sfera „surselor bine informate”.
Așteptăm ca Meta să-și anunțe oficial planurile.
Spune-ti parerea

   Leave a reply

   nineteen − 5 =

   ggtech
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0