Revolutia Parolelor: Inceperea Erei Passkey

Lumea digitala este plina de entuziasm in timp ce asistam la o transformare revolutionara in securitatea online. Pentru prima data, passkey-urile sunt introduse ca modalitatea cea mai simpla si sigura de a va autentifica in aplicatii si site-uri web.

Acest lucru reprezinta un salt urias catre un „viitor fara parole” si o schimbare fascinanta fata de practicile traditionale de autentificare.

De ani de zile, pionierii industriei au incercat sa dezvolte o alternativa mai simpla si mai sigura la sistemul de parole, adesea greoi si vulnerabil. Cu toate ca parolele nu vor disparea imediat, zilele lor sunt numarate, deoarece acestea sunt adesea frustrante si pot reprezenta riscuri de securitate semnificative atunci cand cad in mainile nepotrivite.

Intr-un anunt incarcat de semnificatie de anul trecut, o colaborare intre FIDO Alliance, Apple si Microsoft a semnalat inceputul unui proiect ambitios de a sprijini passkey-urile pe platformele lor ca un inlocuitor superior pentru parole.

Astazi, chiar de Ziua Mondiala a Parolelor, acesti inovatori au inceput sa implementeze suportul pentru passkey-uri in Conturile Google pe toate platformele majore. Aceasta functie inovatoare va servi ca o optiune suplimentara pentru utilizatori, alaturi de parole, Verificarea in 2 pasi (2SV) si alte metode de autentificare.

Pana la Ziua Mondiala a Parolelor de anul viitor, este posibil sa nu mai fie nevoie sa va amintiti sau sa utilizati o parola traditionala!

Dar ce sunt, de fapt, passkey-urile?

Passkey-urile marcheaza o noua era pentru autentificarea in aplicatii si site-uri web, oferind atat usurinta in utilizare, cat si o securitate sporita in comparatie cu parolele. Utilizatorii nu vor mai trebui sa se bazeze pe numele animalelor de companie, zilele de nastere sau infama „parola123”.

In schimb, passkey-urile permit utilizatorilor sa se autentifice in aplicatii si site-uri in acelasi mod in care isi deblocheaza dispozitivele: cu amprenta, scanarea faciala sau codul PIN de blocare a ecranului.

Mai mult, passkey-urile sunt imune la atacuri online, cum ar fi phishing-ul, facandu-le mult mai sigure decat alternativele precum codurile unice prin SMS.

De-a lungul anului trecut, au fost impartasite actualizari privind integrarea experientelor passkey in Chrome si Android. Servicii importante precum Docusign, Kayak, PayPal, Shopify si Yahoo! Japonia au adoptat deja acest proces de autentificare simplificat pentru utilizatorii lor.

Incepand de astazi, aceasta optiune va fi disponibila si pentru utilizatorii de Conturi Google care doresc sa experimenteze o experienta de autentificare fara parole.

Pentru cei dornici sa exploreze passkey-urile pentru Conturile Google, aceasta functie este acum disponibila. Puteti incerca la g.co/passkeys, unde configurarea este usoara. In ceea ce priveste Conturile Google Workspace, administratorii vor avea in curand optiunea de a activa passkey-urile pentru utilizatorii finali in timpul autentificarii.

Ca si in cazul oricarei inovatii revolutionare, trecerea la passkey-uri va necesita, fara indoiala, timp si rabdare. De aceea, parolele si 2SV vor continua sa functioneze pentru Conturile Google in acest interval. Cu toate acestea, introducerea passkey-urilor marcheaza inceputul unei noi ere in securitatea online si industria este pregatita sa faca acest salt indraznet inainte.

Cu debutul erei passkey, asteptam cu nerabdare sa ajutam utilizatorii si alti lideri din industrie sa faca procesul de autentificare nu doar mai usor, ci si mai sigur cu Google.

A inceput marea revolutie a parolelor si lumea digitala nu va mai fi la fel.

Sursa: Google

Spune-ti parerea

   Leave a reply

   7 + six =

   ggtech
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0