Laptop cu amprenta – ce trebuie sa verifici

Laptopurile cu amprenta digitala sunt echipamente care folosesc tehnologia biometrica pentru a permite accesul utilizatorului prin scanarea si recunoasterea amprentei digitale.

Acestea sunt utile pentru a proteja datele personale si confidentiale, precum si pentru a preveni accesul neautorizat la laptop.

Verifica generatia cititorului de amprenta al laptopului

La fel ca orice alta tehnologie, cititoarele de amprenta au avut un punct de plecare si au evoluat în timp. Iata cum s-a dezvoltat tehnologia cititorilor de amprenta.

 1. Prima generatie:
  Aceasta generatie de cititoare de amprenta pentru laptopuri a fost introdusa in anii 2000 si a fost caracterizata prin utilizarea unui senzor optic care scana amprenta.
  Acestea erau relativ ineficiente si puteau fi falsificate cu usurinta.
 2. A doua generatie:
  Cititoarele de amprenta pentru laptopurile din aceasta generatie au inceput sa foloseasca senzori capacitivi care au fost mult mai siguri si mai precise decat senzorii optici.
  Acestea au fost introduse in laptopuri incepand din anii 2010.
 3. A treia generatie:
  In aceasta generatie cititoarele de amprenta pentru laptopuri au fost imbunatatite pentru a include senzori infrarosu care au permis scanarea mai precisa si mai rapida a amprentei.
  Aceste cititoare de amprenta au fost introduse in laptopuri incepand din anii 2015.
 4. A patra generatie:
  Aceasta generatie de cititoare de amprenta pentru laptopuri utilizeaza o tehnologie mai avansata, cum ar fi cititoarele de amprenta 3D, care pot detecta amprentele cu precizie mult mai mare si sunt mult mai sigure impotriva falsificarii.
  Acestea sunt disponibile in laptopuri cu amprenta din 2020 pana in prezent.

In concluzie, daca cititoturul de amprenta al laptopului este unul din caracteristicile principale dorite trebuie sa iei in considerare generatia si detaliile aferente. Nu va duceti mai departe de 2020.

Daca inlocuiesti laptopul actual pentru ca nu are un cititor de amprenta, nu trebuie sa faci asta. Exista cititoare de amprenta externe care pot fi atasate la portul USB. Acestea functioneaza exact ca un cititor de amprenta incorporat.

Laptop MSI Prestige cu amprenta digitala

asteapta oferta, vezi daca e deja
Laptopurile din seria Prestige sunt concepute pentru a combina elemente de afaceri si productivitate intr-un laptop ultra-subtire si usor.

Intrebari frecvente, FAQ

Cat de sigure sunt laptopurile cu amprenta?

Laptopurile cu amprenta sunt considerate una dintre cele mai sigure metode de autentificare biometrica disponibile in prezent. Cititoarele de amprenta de ultima generatie sunt capabile sa scaneze si sa recunoasca amprentele digitale cu precizie si rapiditate, ceea ce face greu de falsificat si prevenind accesul neautorizat la laptop.

Care sunt cele mai frecvente probleme ale amprentei digitale?

Calitatea scanarii: Daca senzorul de amprenta nu functioneaza corespunzator sau este murdar, poate duce la o scanare incorecta a amprentei. Acest lucru poate impiedica utilizatorul sa acceseze laptopul si poate necesita o curatare sau reparare a senzorului.

Cum folosesc senzorul de amprenta la laptop?

Instalarea driverelor daca este nevoie, inregistrarea amprentei, autentificarea cu amprenta digitala si administrarea amprentelor in cazul mai multor utilizatori.

Am nevoie de laptop cu amprenta?

Daca iti doresti o metoda rapida si sigura de autentificare pentru a accesa laptopul si pentru a-ti proteja datele personale sau confidentiale, atunci un laptop cu senzor de amprenta este o alegere buna.

Alte aspecte importante ale unui laptop cu amprenta

 • Functionarea laptopului cu amprenta digitala: Pentru a utiliza un laptop cu amprenta, utilizatorul trebuie sa inregistreze amprenta sa digitala in sistemul de operare al laptopului. Dupa inregistrare, utilizatorul poate accesa laptopul prin simpla punere a degetului pe senzorul de amprenta.
 • Securitatea: In comparatie cu parolele sau PIN-urile traditionale, amprentele digitale sunt mai greu de falsificat ceea ce face din laptopurile cu amprenta digitala o optiune mai sigura pentru protejarea datelor fiind o caracteristica indispensabila al celor mai bune laptopuri business.
 • Compatibilitatea: Nu toate laptopurile sunt compatibile cu senzorul de amprenta digitala. Inainte de achizitionarea unui laptop cu amprenta, asigurati-va ca acesta are senzorul de amprenta inclus.
 • Intretinerea: Este important sa pastrati senzorul de amprenta curat si fara zgarieturi pentru a asigura o scanare corecta. De asemenea, asigurati-va ca folositi un software antivirus actualizat si instalati regulat actualizarile sistemului de operare.
 • Costul: Laptopurile cu amprenta digitala sunt mai scumpe decat cele fara aceasta optiune, o optiune in plus.

Laptopurile cu amprenta digitala sunt o optiune sigura si practica pentru a proteja datele. Inainte de achizitionarea unui laptop cu amprenta digitala, asigurati-va ca acesta este compatibil cu senzorul de amprenta si sa aveti in vedere costurile suplimentare.

Spune-ti parerea

   Leave a reply

   five × four =

   ggtech
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0