Meta quest 3 lansare Romania, Timeline 2023

Cunoscut sub brandul Oculus Quest 2 si redenumit Meta Quest 2 urmatoarea generatie banuim ca se va numi Meta Quest 3.

Oculus Meta Quest 2 se bucura de un mare succes in randul castilor VR si in Romania in 2023. Exista o curiozitate crescuta cu privire la ce tehnologii si software-uri noi vor fi implementate in Meta Quest 3 drept pentru care lansarea un subiect foarte interesant.

In acest articol vom aduna informatiile pe care le avem despre dispozitiv si vom face o distincție clara intre fapte și zvonuri. Avem asteptari ca in cursul acestui an (2023) vor fi dezvaluite noi detalii asa ca articolul va fi actualizat in mod regulat pentru a fi la curent cu ultimele informatii disponibile.

Update

Data lansare oficiala

10/4/2023 Update
Lansarea oficială a Meta Quest 3 a sosit în sfârșit. Printr-un videoclip publicat pe site-ul Meta și pe Instagram-ul CEO-ului Mark Zuckerberg, Meta a anunțat așteptatul succesor al Meta Quest 2 pe 10 octombrie.

În primul rând, există mult-discutatul sistem de camere amplasat în partea frontală. Acesta constă în două seturi de camere, unul pe partea stângă și unul pe partea dreaptă, fiecare echipat cu o cameră RGB și o cameră standard, permițând astfel trecerea în culori reale.

În plus, se află și un senzor de adâncime în mijloc. Toate acestea transformă headsetul VR standalone de nivel de intrare de la Meta într-un dispozitiv de realitate mixtă.

Lansare 2023

Lansare Meta Quest 3 in Romania 2023

Nici Mark Zuckerberg, nici directorul de tehnologie Andrew Bosworth nu au mentionat numele ochelarilor VR „Meta Quest 3” in anunturile lor informale. In schimb, Zuckerberg a denumit acest dispozitiv ca fiind „urmatoarea generatie a castilor noastre Quest pentru consumatori”, iar Bosworth l-a numit „succesorul Meta Quest 2”.

Cu toate acestea, exista probabilitatea ca acesti directori sa se refere la Meta Quest 3 chiar daca nu ii mentioneaza numele in mod explicit.

Este posibil ca secretul sa fie legat de Efectul Osborne iar Meta ar putea dori sa evite ca consumatorii sa astepte lansarea Meta Quest 3 in loc sa cumpere Meta Quest 2.

Probabil ca numele oficial al produsului nu va fi dezvaluit pana la lansarea oficiala a acestuia.

Avand in vedere ca Meta dezvaluie de obicei noul hardware VR la evenimentul Meta Connect care are loc de obicei in septembrie sau octombrie si apoi il lanseaza la scurt timp dupa, este probabil sa asteptam lansarea Meta Quest 3 in toamna lui 2023.

Sper(am) sa ajunga si in Romania anul acesta.

Cost

Care va fi pretul Meta Quest 3 ?

O sursa interna importanta din Meta a furnizat o cantitate mare de informatii despre Meta Quest 3, care confirma multe dintre informatiile deja dezvaluite, cum ar fi imbunatatirea puterii si un design mai subtire.

De asemenea, se subliniaza ca pretul dispozitivului va fi de 400 USD sau mai mult. Ca si in cazul Oculus Quest 2 pretul va fi putin mai ridicat pentru Romania. Aproximez 2500 lei.

Aceste informatii sunt in concordanta cu cresterea recenta a preturilor pentru Meta Quest 2. De exemplu, versiunea de 128 GB a lui Quest 2 incepe de la 2500 lei iar versiunea de 256 GB ajunge la 3000 lei.

vezi pret magazin
Meta quest 2

pret in scadere

Ce ofera

Ce va oferi noul Meta Quest 3 in plus

meta quest 3 prototip
In stanga se afla Meta Quest 2 iar in dreapta se poate observa o reprezentare a presupusului prototip Quest 3. Un aspect notabil este profilul mult mai subtire al carcasei acestuia. Imagine oferita de Meta, Marcus Kane.

Care e viziunea Meta asupra Quest 3?

Meta Quest 3 are ca scop principal dezvoltarea realitatii mixte si va folosi propriul sistem de realitate mixta al companiei denumit „Meta Reality”. Conform declaratiilor facute de Mark Zuckerberg intr-o conferinta de investitori din februarie 2023 acest aspect va fi un argument major de vanzare pentru produs.

Pe langa sistemul de realitate mixta, Meta Quest 3 va oferi si un „gardian inteligent” care va ajuta la navigarea in lumea reala in timp ce utilizatorul poarta dispozitivul.

Scopul principal al echipei care a dezvoltat Meta Quest 3 a fost acela de a face ca utilizatorul sa se simta mai confortabil, natural si usor atunci cand utilizeaza casca VR.

In ceea ce priveste software-ul, Meta Quest 3 ar trebui sa accepte toate programele disponibile pentru Meta Quest 2, dar nu toate programele dezvoltate pentru Meta Quest 3 vor fi compatibile si cu versiunea anterioara.

Cu toate acestea, exista motive de anticipare, deoarece Meta a achizitionat noua studiouri VR la sfarsitul anului 2019 si se asteapta sa lanseze 41 de aplicatii si jocuri noi pentru Meta Quest 3, inclusiv noi experiente de realitate mixta care sa profite de hardware-ul actualizat.

Ce mi-as dori la noul Meta Quest 3:

 • O imbunatatire a miscarilor ar fi binevenita,
 • Controlerele ar trebui sa aiba baterii reincarcabile USB-C,
 • Comenzile de urmarire a mainilor ar trebui imbunatatite,
 • Un refresh rate de 144 Hz sau mai mare,
 • Mai multe aplicatii Oculus si jocuri care ofera experiente VR mai captivante,
 • O durata mai mare a bateriei ar fi o imbunatatire semnificativa fata de Quest 2,

Cumperi?

Vei cumpara meta quest ?

Ai luat in considerare achizitionarea Meta Quest 3, chiar daca deja detii Meta Quest 2?

Eu, ca si prosesor al Oculus Quest 2, m-am gandit sa il vand acum si sa imi cumpar Meta Quest 3 cu aceeasi suma de bani ( potrivit surselor cu privire la costul noii generatii ).

Daca nu ai experimentat VR-ul, este momentul potrivit sa incepi.

Cumperi Quest 2-ul meu ? 🙂

Meta quest 3 lansare Romania, Timeline 2023
Meta quest 3 lansare Romania, Timeline 2023

Tags:

Spune-ti parerea

   Leave a reply

   four × 5 =

   ggtech
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0