Laptop cu windows preinstalat, o parere rapida

Tipul de licenta primit pe un astfel de laptop cu windows preinstalat este OEM.

Acest tip de licenta este destinata pentru utilizarea exclusiva pe echipamentul hardware pentru care a fost achizitionat si nu poate fi transferat pe alt echipament.

Specificatii Licenta OEM Windows:

Preinstalata: Licenta OEM Windows este preinstalata pe un computer nou si este activata automat la prima utilizare.
Valabilitate: Licenta OEM Windows are o valabilitate nelimitata pentru acel computer și nu necesita reinnoirea sau actualizarea.
Transferabilitate limitata: Licenta OEM Windows nu poate fi transferata pe alt computer sau vanduta separat de hardware-ul pe care a fost achizitionata
Suport tehnic limitat: Suportul tehnic pentru licenta OEM Windows este oferit de producatorul hardware-ului si nu de Microsoft.
Actualizări: Licenta OEM Windows poate beneficia de actualizari de securitate si functionalitate la fel ca si alte licente Windows, insa producatorii de hardware sunt responsabili de furnizarea acestor actualizari pentru propriile lor dispozitive.
Cost: Licenta OEM Windows este adesea mai ieftina decat alte tipuri de licente Windows, cum ar fi licentele de retail sau licentele volumice, datorita faptului ca este furnizata direct catre producatorii de hardware.

Atunci cand cauti cel mai bun laptop, priveste windows-ul preinstalat ca pe un bonus.

Exista unele avantaje in achizitionarea unui laptop cu Windows preinstalat, cum ar fi convenienta si stabilitatea iar acestea pot fi considerate ca un bonus suplimentar pentru cumparator.

Avantaje si dezavantaje laptop cu windows preinstalat

Avantaje
 • Convenienta: Un laptop cu Windows preinstalat este gata de utilizare. Nu trebuie sa instalezi sistemul de operare sau sa te ocupi de problemele de compatibilitate.
 • Suport tehnic: Daca intampini probleme cu sistemul de operare, poti primi suport tehnic de la producatorul laptopului sau de la Microsoft.
 • Garantie: Majoritatea producatorilor de laptopuri ofera garantii care acopera hardwareul si softwareul, inclusiv sistemul de operare Windows preinstalat.
Dezavantaje
 • Pret: Laptopurile cu Windows preinstalat sunt usor mai scumpe decat cele fara sistem de operare sau cu un sistem de operare gratuit.
 • Software inutil: Laptopurile cu Windows preinstalat vin adesea cu software suplimentar instalat de producator de care nu prea ai nevoie.
 • Limitarea: S-ar putea sa fi limitat in capacitatea de a personaliza sistemul de operare sau de a alege o versiune diferita de Windows.

Articol relevant: am nevoie de licenta windows?


Tags:

Spune-ti parerea

   Leave a reply

   thirteen − two =

   ggtech
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0