Conexiunea dumneavoastra nu este privata, securizata, cum remediem?

In timpul navigarii este posibil sa intampinam ocazional eroarea din titlu ” Conexiunea dumneavostra nu este privata” ( Your connection is not private, Connection to this site is not secure ), ce inseamna aceasta eroare de confidentialitate, cum o tratam sau cum o putem ocoli?

De obicei pentru a remedia aceasta eroare puteti efectua o stergere a memoriei cache, o actualizare a sistemului de operare sau in cel mai fericit caz, ceasul computerului este incorect.

Ce inseamna de fapt aceasta conexiune neprivata?

Aceasta apare atunci cand bowserul folosit nu poate confirma identitatea site-ului pe care incercati sa vizitati, drept urmare, browserul va atentioneaza ca respectivul website este nesigur oprind conexiunea.

Pot exista mai multe motive cauzatoare dar in majoritatea cazurilor aceasta se datoreaza certificatului SSL al site-ului. Browserul are nevoie de o conexiune securizata cu site-ul respectiv pentru a se asigura ca nimeni nu poate citi schimbul de informatii.

Ce este certificatul SSL?

Certficatul SSL este un certificat digital care verifica identitatea si securitatea unui website si include informatii despre numele domeniului, al organizatiei, al autoritatii emitente, data de expirare a certificatului si o cheie publica.

Pentru a initia o conexiune criptata, browserul pe care il folositi verifica certificatul SSL al site-ului respectiv. Odata acceptat certificatul se initializeaza conexiunea urmand alte proceduri care nu le intelegem fara cunostintele necesare asa ca nu vom mai discuta in amanunt.

Pasi de urmat la intampinarea erorii:

 • Inchide conexiunea si verificati un alt site cunoscut, cu acest test puteti sa va dati seama unde este problema, la voi sau intr-adevar site-ul este nesecurizat.
 • daca se dovedeste ca site-ul este problematic, evitati-l.

Daca problema este la noi se vor efectua urmatoarele verificari, in aceasta ordine:

 1. Verificati ceasul dispozitivului de pe care navigati;
 2. Dezactivati antivirusul temporar daca acesta foloseste protectii HTTPS;
 3. Incercati conexiunea in modul „privat”, „incognito”, etc;
 4. Goliti memoria cache a browserului;
 5. Actualizati sistemul de operare;
 6. Contactati propietarul site-ului daca aveti neaparata nevoie pt accesarea site-ului respectiv.

Exista si posibilitati de a ocoli aceasta eroare dar nu sunt recomandate.

Spune-ti parerea

   Leave a reply

   15 − 14 =

   ggtech
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0