Tinerii pe piata muncii, „rusine tehnologica”

Potrivit „The Guardian” generatia nascuta in perioada 1997-2012 care intra pe piata muncii in aceasta perioada nu se descurca in utilizarea echipamentelor de birou.

Contrar asteptarilor se pare ca tinerii care au de-a face cu tehnologia inca din copilarie, adevaratii maestrii ai operarii diferitelor dispozitive, aceste calitati sunt doar aparente iar angajatorii se plang de lipsa competentei acestora.

Tinerii sunt dornici sa ajunga la electronice, au acces la informatie, dar in acelasi timp sunt obisnuiti cu simplificari maxime in principal datorita interfectelor tactile, aplicatii simple care automatizeaza multe procese astfel un smartphone in mana nu te face specialist, dimpotriva, te face prost.

In medie, potrivit unui raport „The Guardian”, bazat pe cercetari cerute de HP si Dell, o buna parte din canditatii de pe piata muncii cu varsta cuprinsa intre 18-26 ani nu pot face fata unui calculator de birou sau in cazuri grave chiar si un banal monitor; sa trecem si mai departe catre echipamente mai „exotice” precum o imprimanta, scanner sau copiator?

Compania HP a inventat sintagma ” rusine tehnologica ” definind dificultatea noii generatii in pragul intrarii in forta de munca afectand 20% din clientii sai. Potrivit studiului unul din cinci tineri se simt judecati pentru probleme tehnologice ceea ce ii face mai putin probabil sa ceara ajutor.

Compania Dell are propiul sondaj in care au constatat ca o treime din tineri au spus ca educatia lor nu le-a oferit „abilitatile digitale de care au nevoie pentru a-si propulsa cariera”

Totusi exista si un lucru care ii avantajeaza generatia Z fata de colegii lor mai vechi, acestia par mai dispusi sa invete si se adapteaza destul de rapid chiar daca este nevoie sa treaca testul imprimantei si stapanirea artei scanarii. 🙂

sursa: The Guardian
photo: The Guardian

Spune-ti parerea

      Leave a reply

      three × 4 =

      ggtech
      Logo
      Compare items
      • Total (0)
      Compare
      0