Cum să cureți și să repari portul de încărcare al telefonului? Nu subestima problema.

Te grăbești să pleci de acasă, iei telefonul în mână după o oră de încărcare, iar acesta afișează doar 2% baterie? Dacă nu ai uitat să conectezi încărcătorul la priză, acest lucru poate indica o problemă cu portul de alimentare.

Portul de alimentare al smartphone-urilor este un punct critic care adesea cauzează probleme. Fiind frecvent utilizat și expus contaminărilor, poate înceta să funcționeze sau poate funcționa necorespunzător, cum ar fi întreruperea încărcării în momentele cel mai puțin așteptate.

Nu doar că este frustrant, dar poate duce și la daune grave ale dispozitivului. Nu subestima problema și rezolv-o acum. S-ar putea să constați că printr-o acțiune simplă, problemele de încărcare vor dispărea ca prin minune.

Cum sa repari portul de alimentare al telefonului
În principiu, cea mai bună soluție într-un astfel de caz este să te adresezi unui centru de service, dar uneori merită să încerci alte metode înainte de a opta pentru o soluție care cu siguranță te va costa niște bani.
În primul rând, verifică dacă problema este într-adevăr legată de portul de încărcare sau de alt component.
Schimbă cablul, iar dacă asta nu funcționează, conectează-l la un alt încărcător sau chiar la un port USB de pe calculator sau pe o priză cu multiple conexiuni.
Nu continua să folosești un cablu sau un încărcător deteriorat.
Abordarea „o să fie bine” sau „funcționează uneori” este o invitație la probleme.
Dacă schimbarea altor componente nu dă rezultate și portul este desprins sau deteriorat mecanic (de exemplu, din cauza căderii telefonului), iar tu nu ai cunoștințe de reparare a electronicii, renunță la metodele DIY – pur și simplu găsește cel mai apropiat centru de service.
Portul nu prezintă semne de deteriorare fizică, dar este clar sursa problemei?
Uneori, problemele de încărcare sunt cauzate de contaminanți (de exemplu, scame de buzunar) care au intrat în port. Oprește telefonul și încearcă să suflați aer în el, apoi curăță-l ușor cu un bețișor de urechi sau cu o periuță de dinți uscată (una pe care nu ai de gând să o folosești din nou). Poți folosi, de asemenea, aer comprimat pentru curățare. NU FOLOSI obiecte metalice pentru a curăța portul de încărcare.
Dacă te gândești să cureți portul cu alcool izopropilic,
folosește-l în cantități extrem de mici și fii conștient că utilizarea excesivă poate duce la deteriorarea smartphone-ului.
Dacă contactele portului de încărcare sunt corodate sau oxidate,
cel mai bine este să le înlocuiești la un centru de service. Dacă dorești să încerci să te ocupi de asta pe cont propriu, poți încerca să folosești sub propria răspundere agenți de dizolvare a oxidului.
Ia în considerare o metodă alternativă de încărcare.
Desigur, aceasta nu este o soluție, ci o modalitate de a lucra în jurul problemei. Multe smartphone-uri sunt dotate cu sisteme de încărcare wireless. În prezent, aceste sisteme funcționează foarte eficient și nu există niciun motiv pentru a continua să folosești un cablu pentru încărcare ca un neanderthal.

Încărcătoarele wireless pot fi găsite acum în orice magazin de accesorii pentru telefoane, iar acestea nu sunt dispozitive scumpe.

Cu toate acestea, merită să eviți cele mai ieftine încărcătoare wireless de la branduri necunoscute, deoarece acestea pot supraîncălzi telefonul în timpul încărcării.

Încărcătoarele wireless pentru smartphone-uri pot fi integrate în carcasele computerelor sau în baterii externe.

În final, merită menționat că toate problemele de alimentare de urgență sunt cel mai bine rezolvate într-un centru de service.

Încercând să le repari singur, riști să provoci un scurtcircuit și, ca rezultat, să cauzezi daune grave dispozitivului.

Spune-ti parerea

      Leave a reply

      two × 1 =

      ggtech
      Logo
      Compare items
      • Total (0)
      Compare
      0