Ghid: Dezumidificator profesional, industrial, de ce capacitate ai nevoie?

Dezumidificatoarele industriale sunt echipamente necesare pentru gestionarea eficienta a umiditatii si a mucegaiului . Nevoia unui dezumidificator profesional este absolut necesara in locurile unde ventilatia, temperatura aerului sunt dificile de controlat.

Pentru a intelege importanta dezumidificatoarelor trebuie sa sti problemele pe care le poate cauza umiditatea.

Umiditatea este concentratia mare de vapori de apa din aer, un nivel ridicat al acesteia este un teren favorabil pentru mucegai si multe alte probleme care pot deteriora materialele, pot dauna sanatatii oamenilor.

Inainte de a achizitiona un dezumidifcator profesional industrial verifica, incearca remedierea cauzelor:

  • Ventilatie slaba – spatiul de orice dimensiuni trebuie aerisit, nu trebuie sa fie nici prea mult nici prea putin aer din exterior care circula prin incapere;
  • Echipamentele sau procesele de lucru expulzeaza vapori de apa;
  • Izolatia cladirii permite patrunderea ploii, apa subterana sau alte surse de apa curenta;
  • Izolarea slaba a conductelor de fluid rece provoaca formarea condensului;
  • Spatiul a suferit o inundatie sau o scurgere de apa recent;
  • Orice alta cauza care o banuiti ca ar produce umiditate.

Cum functioneaza un dezumidificator industrial, profesional

Dezumidificatorul este o masinarie care controleaza punctul de transformare a vaporilor in lichid si umiditatea dintr-o incapere prin extragerea acesteia din aer. Extractia, condensul si retinerea excesului de apa sunt procese concepute pentru a preveni umezeala, cresterea mucegaiului si a altor bacterii in spatiile comerciale si industriale mari .

In unele cazuri de spatii foarte mari si perioade mai scurte de timp este recomandarea inchirierea acestora, achizitia nu mai este relevanta, produsele pot fi foarte scumpe.

Exista doua tipuri de dezumidificatoare disponibile:

  • dezumidifcatoare cu compresor, refrigerante

Reprezinta tipul cel mai vandut si popular in acelasi timp care functioneaza prin aspirarea aerului prin serpentinele care contin agent frigorific pentru a-l condensa, apa rezultata este colectata intr-un rezervor special. Aerul rezultat este reincalzit si pompat inapoi in incapere reducand umiditatea din atmosfera.

  • dezumidificatoare cu desicant

Principul de functionare al acestora consta in folosirea unei substante chimice pentru a absorbi umiditatea din aer absorbit printr-un ventilator. Absorbantul este rotit usor, incalzit permitandu-i umiditatii colectate sa picure in rezervorul de stocare a apei rezultate.

Destinatii de utilizare a dezumidificatoarelor industriale:

  • Santiere si constructii noi
  • Piscine, spa-uri si cluburi din domeniu;
  • Spatii de depozitare a arhivelor
  • Statii de tratare a deseurilor;
  • Fabrici cu utilaje si echipamente predispuse degajarii de umiditate.

Ghid in vederea alegerii echipamentului optim

Alegerea corecta a echipamentului potrivit in functie de gravitatea problemelor si a dimensiunii spatiului ajuta nu numai la economisirea banilor dar si la remedierea eficienta si permanenta a problemelor cauzate de umiditate.

Verificati nivelurile de umiditate!

In primul si primul rand efectuati o masurare a spatiului problematic si afla cat de umed este aerul folosind un higrometru ( dispozitiv pentru masurarea umiditatii relative a unei incaperi ).

Umiditatea relativa ideala nedaunator organismului este intre 40% si 60% pe vreme calda fata de 30% si 50% pe vreme racoroasa. Temperaturile scazute din dintr-o incapere te pot insela crezand ca exista umiditate crescuta de aceea va trebui folosit un higrometru.

Specificatii si recomandari pentru spatii foarte mari

Pentru incaperile mari, aproximativ 120 metrii patrati sau chiar mai mult:

Determinarea dezumidificatorului optim poate fi o provocare, indiferent daca in aer se simte o usoara umiditate sau daca exista un condens vizibil veti avea nevoie de un echipament puternic pentru uscarea aerului. Dezumidificatoarele industriale portabile de mari capacitati pot satisface aceste provocari aproape in toate situatiile.

Capacitatea minima necesara de apa extrasa pentru un astfel de dezumidificator profesional trebuie sa plece de de la 25, 30 litri in sus.

La asemenea cantitati se recomanda utilizarea unui furtun si scurgerea apei intr-un canal sau ce exista in apropiere, majoritatea vin cu un cuplaj pentru asa ceva. Exista si modele cu pompa daca considerati necesar acest lucru.

Pentru o eficienta sporita se recomanda instalarea unui ventilator intr-o alta parte a incaperii pentru a imbunatatii fluxul de aer si distribuirea aerului uscat

Specificatii pentru spatii mari

Incaperile de la 60 pana in 120 metri patrati cu umiditate crescuta, cu mucegai au nevoie de acelasi tratament ca si un spatiu foarte mare.

Folositi aceleasi recomandari ca si pentru spatiile foarte mari iar daca zona include spatii de locuit luati in considerare si de zgomotul produs de echipament.

Incaperi cu dimensiuni medii

Capacitatea dezumidificatoarelor de categorie medie pot elimina de la 15 pana la 20 litri pe zi.

Daca incaperea cu probleme se incadreaza intre 50 si 80 metri patrati iar atmosfera este putin umeda sau exista un miros de mucegai, un echipament din aceasta categorie va rezolva cu usurinta problema.

Spatiile cu umiditate crescuta cu prezenta mucegaiului in jurul a 40 metri patrati pot beneficia de puterea dezumidificatoarelor din aceasta categorie.

Zgomotul produs al echipamentelor din aceasta categorie sunt mai putin zgomotoase fiind mai utile in amplasarea lor intr-o incapere locuibila.

dezumidifcator profesional 20l
Disponibil aici

Dezumidificatoare profesionale pentru zone mici

Suprafetele care se incadreaza in maxim 50 metri patrati necesita un dezumidificator de capacitate mica (elimina mai putina apa si sunt mai putin costisitoate fata de categoriile celelalte)

Pentru spatiile mai mici luati in considerare folosirea ventilatoarelor pentru evacuarea si aerisirea spatiului intai, este posibil sa fie mai eficient decat un dezumidificator.

dezumidificator profesional 10l
Detalii aici

Detalii de care ar trebui sa tineti cont:

  • Capacitatea de dezumidificare – Acesta este cel mai important aspect de luat in considerare atunci cand cumparati un dezumidificator.
  • Tipul de dezumidificator – Exista doua tipuri principale de dezumidificatoare: cu compresor si fara compresor. Dezumidificatoarele cu compresor sunt mai eficiente si pot scoate mai multa umiditate din aer, insa sunt mai zgomotoase si mai mari decat cele fara compresor.
  • Functii suplimentare – Exista mai multe functii suplimentare care pot fi utile intr-un dezumidificator, cum ar fi un afisaj digital, un timer, o funcție de auto-oprire sau un senzor de umiditate. Acestea va pot ajuta sa controlati si sa ajustati nivelul de umiditate din aer in mod mai precis.
  • Eficienta energetica – Un dezumidificator eficient din punct de vedere energetic poate fi mai eficient pe termen lung. Cautati dezumidificatoare cu clasificarea energetica A sau mai mare pentru a reduce costurile de energie.
  • Garantia – Asigurati-va ca verificati garantia si politica de retur a dezumidificatorului inainte de a face achizitia.
ghid dezumidificator profesional industrial

In acest tabel sunt exprimate valorile minime care ar putea remedia problema umiditatii. Apreciati si mariti valorile atat cat va fi necesar in functie de gravitatea situatiei.

Utilizati acest ghid pentru a va imbunatati cunostiintele si pentru a va orienta in alegerea echipamentului potrivit .

Spune-ti parerea

      Leave a reply

      16 − three =

      ggtech
      Logo
      Compare items
      • Total (0)
      Compare
      0